Save the date: Het Literair Reservaat op 14-12-2017

Ik zal één van de stemmen zijn.



SAVE THE DATE: LITERAIR RESERVAAT OP 14/12

Op 14 december lanceert Kluger Hans een nieuw jaarlijks evenement: het Literair Reservaat. NEST, de open ontmoetingsruimte in de oude Gentse Stadsbibliotheek, wordt omgetoverd tot een prikkelend literair salon voor een avond van samenkomst en debat over de letteren in de Lage Landen. Ze richten de spotlights helemaal op de marges van het literair landschap, waarbij ze opkomend en onbekend talent laten kennismaken met uitgevers, recensenten, lezers en liefhebbers. Kennismaking, uitwisseling en reflectie vormen de polen waarrond het Literair Reservaat opgebouwd wordt.

Dat gebeurt niet volgens de klassieke recepten, maar op een aparte en eigenzinnige wijze. De grens tussen lezer en schrijver zal worden beslecht, waarbij de ene stem wijkt voor veelstemmigheid en waarbij het zwijgen van de toehoorder plaats maakt voor wederwoord en tegenspraak.

Het Literair Reservaat, dat voor de eerste maal in 2017 plaatsvindt, wordt een jaarlijks terugkerend feest van het woord, een ‘anti-boekenbal’ dat vanuit de marge en de periferie een kritische en geëngageerde blik werpt op het reilen en zeilen van de Nederlandstalige literatuur. Tijdens dit literaire feest houdt de brede ‘Kluger Hans’-gemeenschap de stand van het literair landschap tegen het licht: samen met elkaar, tegen elkaar in, én met de nodige tegendraadsheid. Voor de editie van 2017 is het thema ‘De toekomst van het woord – het woord van de toekomst’.

Meer informatie volgt.



Reacties

Populaire posts